fysiotherapie ~ kinesitherapie

Jouw dier opnieuw in topvorm!

Fysiotherapie-kine: Net zoals bij mensen, kunnen honden en katten ook baat hebben bij fysiotherapie/kinesietherapie.

Hierbij kunnen we technieken gebruiken zoals manuele therapie, massage en stretching, TENS, fricties, mobilisaties en gerichte oefeningen.

Wanneer raden we deze behandelingen aan?

 • Rug en halsproblemen/pijnen
 • Artrose
 • Problemen in heup/schouder/elleboog en kniegewrichten
 • Letsels aan pezen/spieren/gewrichtsbanden

Hoe zie je dat een dier last of pijn heeft?

Een hond zal zijn halsband moeilijker laten aan doen. Of hij springt moeilijker op/af een zetel of in/uit een auto. Een ander signaal is dat hij met een kromme rug gaat lopen om zijn lichaamsgewicht te verplaatsen. Zo gaat hij echter 1 of meerdere poten overbelasten!

Een poes gaat zich moeilijker wassen, waardoor de pels bijeen gaat klitten. Of ze gebruikt tussenstoppen om ergens op te geraken, daar waar ze dat vroeger in 1 keer kon. Ze wordt soms ook agressiever en laat zich minder goed aaien.

Er wordt altijd eerst een uitgebreid onderzoek gedaan door een dierenarts, dan zoeken we samen met de kinesist naar de gepaste behandeling.

hondenmassage ~ shiatsu

Massage en/of Shiatsu ( drukpuntmassage op de accupunctuur punten) kan je gebruiken bij dieren met stress, chronische pijnen, arthrose, buikpijn, rugpijn,… Indien nodig gebruiken we ook hier essentiele oliŽn op bepaalde punten om pijnen weg te nemen.

Je zal zien, dieren beseffen snel dat dit zeer aangenaam is voor hen, geen spuitjes, maar gaan liggen op een zachte mat en een klein uurtje genieten.

 • De eigenaar mag er bij blijven en krijgt uitleg welke oefeningen, massage en stretchbewegingen hij thuis zelf kan doen.
 • sessies gebeuren steeds op afspraak.

Belangrijk

 • Medicatie

  Voor manken en chronische pijn, pijnen na operaties ... hebben we steeds alle medicatie in huis. Je hoeft hiervoor niet naar een apotheker te gaan.

 • Voeding

  Zeker bij pijn op het voortbewegingsstelsel, kan je heel goed werken met voeding. Jouw dier zal hierdoor minder snel afhankelijk worden van pijnstillers. Ontdek in de webshop onze medicinale voeding voor hond en kat!

 

 

 • Supplementen

  Indien het moeilijk is om de voeding te veranderen, kan je ook nog altijd veel effect verkrijgen door elke dag bepaalde supplementen op natuurlijke basis te geven als snoepje.

  Achter deze supplementen zit altijd een lange wetenschappelijke studie. Ze bevatten Chondroitine-, glucosamine-, hyaluronzuur en collageen. Deze zijn ook steeds op de praktijk te verkrijgen.

 • Verbanden en braces

  Deze zijn op voorschrift verkrijgbaar en worden altijd op maat gemaakt! Wil je iets meer info? Kijk dan alvast eens op de website van Petorthopedics!